2010/12/09

Çocuklara yemek yedirmek tam bir uzmanlık isteyen bir iş. Özellikle 2-3 yaş grubu için kendimden biliyorum. Kızımla haftasonları tam bir tiyatro gibi gösteri haline dönüşüyor yemeklerimiz. Besleyici gıdalar yemesine özen göstermeye çalışsam da, her çocuk gibi o da en çok makarna,patates kızartmasına bayılıyor. Eğer köfteleri onun seveceği türden eğlenceli hale getirip hanımefendiye sunarsam bayıla bayıla yer.
2 yaşına kadar her sebzeden katıp karıştırıp sonra blenderdan geçirip yutturuyordum. Ama artık maymun gözünü açtı. Tabi bu da benim için geliştirilmesi gereken bir eksiklik oldu. Aslında çok basit yemeği çocuğunuza sunuş tarzınız çok önemli. Tabağında bir iki figür olmalı. Örneğin mayonez ve ketcaptan gülen suratlar, zeytin domates ve havuçtan palyaço figürü gibi.
Her anne gibi çocuğun gelişiminde sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim ve hem sağlıklı hem de keyifli yemekler için araştırmalarım sürüyor.


İlk tarifimiz sonbahar ve kış aylarında bolca bulunabilen ve faydası saymakla bitmeyen brokoli ile başlasın.


Brokoliden köfte


§  2-3 orta boy patates
§  Zeytinyağı
§  Orta boy brokoli
§  4-5 çorba kaşığı un
§  Tuz ve karabiber


Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra iyice ezip püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tencerede kaynayan sıcak suların içine  brokolilerin üst çiçekli kısımlarını haşlıyoruz.5 dakika kapağı kapalı olarak haşladıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Püre haline getirilen patateslerin içine brokolileri katıyoruz. Kıvamına göre unda koyabilirsiniz. Tuz ve karabiberi ekliyoruz. Hazırlanan köfteler ( önce yumurtaya da bulayabilirsiniz) una bulayıp az yağda kızartılıp servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder