2010/12/27

Adı Hiç Önemli Değil...O Bir Kadın..

Bir kadın düşünün. Yıllarca emek vermiş sevdiği, kocam dediği erkeğe, ailesine hizmet etmiş ve üç sağlıklı erkek evlat büyütmüş. İçinde bulunduğu topluma göre zaten bunlar onun asli görevi,takdire şayan bi durum yok zaten. Aslında hikaye buraya kadar normal,herşey kadının ölümcül tümöre yakalanmasıyla başlıyor. Hastalık ilk sinyalleri verdiğinde ona kimse inanmıyor,rol yapıyor,işten kaytarmak için bayılma numarası yapıyor oluyor. Yaklaşık olarak üç sene kadar ara devam eden nöbetlere kimse kulak asmıyor. Öyle bir ortam düşünün cehaletin tam ortasında,gayet varlıklı bir koca,ne kadar varlıklıysa bir o kadar ilgisiz bir koca adam ama anne-babası için mükemmel bir evlat ve de iyi bir kardeş. Adam da napsın onun ataları da bu şekilde evlilik yapıp sürdürmüş,kadın hiçbir zaman sözüne değer verilen,istekleri olmasına müsaade edilmeyen bir varlık olarak yasamış. Susmuş sustukca cevrenin istekleri artmış. Susmuş,o sustukca herkes herşeyin yolunda olduğunu düşünmüş. Oğulları büyümeye başlayınca,babanın değer vermediği anneye, bu seferde onların  saygısızlıkları eklenmiş. Sevginin parayla ölçüldüğü evlerinde sadece maddi olarak doyurduğu için baba ne derse o olduğundan, içine kapanan kadının sinyal veren beyni daha fazla dayanamamış.

Bir gün kadın bayılmış ama öncekiler gibi değil kalkamamış.Bütün düzenin tıkır tıkır işlemesinden memnun olan koca adamın işleri aksayınca farketmiş yolunda gitmeyen birşeylerin olduğunu. Parada zaten bugünler için değilmi canım,en iyi hastanelerde en iyi hocalarda ameliyat ettirir yeterki iyileşsin, herşey karısı için! Tedavisi bitince tekrar eski yerlerine dönerler, dönerler dönmesine ama kadın artık eski kadın değildir. Hele ki eski ortamdan bunalmışlığı hastalık vesilesiyle iyice ortaya çıkmıştır o da kendi çapında isyan etmeye başlar isyan denildiğine bakmayın, sessizce bir isyan onun çığlığını kimse duymuyor zaten. Yaptığı sadece istemediği şeylere tepki koymak.

Ona yüklenen ve kendisinden beklenen anne ve eş modellerini eskisi gibi idare edemediğinden evde ve çevrede de isyanlar başlar. Kimsenin onun geçirdiği ameliyatın ne kadar önemli olduğunun ve sonrası süreçte hastalığının tekrarlamaması ve daha çabuk iyileşmesi bakımından huzurlu rahat bir ortamın varlığının gerektiğini bilmesi gerekmiyorda.
Lafı uzatmaya gerek yok, koca adamın kendi dünyalarında yaşayan, medeniyetin uğramadığı çevresi adama tekrar evlenmesi konusunda baskı yapmaya başlarlar. Ve etkileyici de olur. Uzatmaya gerek yok adam evlenir, siz buna evlenmek derseniz. Bu konu böyle bitmez… devamı sonra…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder